Syver & Beatrice

  • KUNDE  I   Eierne i Undine as, opphavskvinnene
  • OPPDRAG  I   Utvikling- og drift av konseptet «Syver og Beatrice» 
  • SAMARBEIDSPARTNERE  I   SpareBank 1 Nordvest, Operaen i Kristiansund, Varde as 
  • UNDINE HAR LEVERT  I  Idé- og konseptutvikling, produksjon av musikk og teater, forlagsvirksomhet 

Om prosjektet

Historien som den vesle passasjerbåten Syver, var utgangspunktet for at Undine ble stiftet i 2004. Med hjertet utenpå skjorta og en god porsjon uvitenhet, ønsket vi å sette Kristiansund på kartet gjennom et helt nytt figurunivers basert på byens kulturminner. Vi hadde ideene, bøkene ville vi gi ut selv – så var tanken at profesjonelle aktører skulle ta seg av videreutvikling i ulike deler av konseptet når tiden var moden for det.

Siden har vi gitt ut fem billedbøker, vi har vært teater- og musikkprodusenter, det finnes lekeapparater utviklet av Varde as, og nå er siste tilskuddet en flunkende ny turløype. Alt med utgangspunkt i Syver & Beatrice’s univers.

Operaen i Kristiansund har siden 2009 satt opp en rekke forestillinger, først på bakgrunn av manuset «Syver og leketyvene» skrevet av Stig Nilsson, siden «Syver & Beatrice – et sommermysterium» skrevet av Espen Aukan, etter en idé oss opphavskvinnene. Sistnevnte forestilling hadde også helt nyskrevet musikk av Rune Tylden og El Cuero-gutta Brynjar Takle Ohr og Tommy Reite.

Turløypa har ulike turstopp – hos Beatrice sin holdeplass i Gågata, hos Syver og Pirklokka på Piren, Krana på Mellemværftet, Kanon von Krogh på Bautaen på Innlandet og sist, men ikke minst, hos Siri Stormvarsel på Bjørnehaugen (eller Bjønnahaugen som vi si på skikkeli kristiansundsk [Symbol]) På turstoppene skal det være en postkasse med turbok til å skrive navnet sitt i, turkart og et eget ark med informasjon om turstoppet. Turløypa er utviklet i samarbeid med Nordmøre og Romsdal Friluftsråd, og er en av deres KulTUR-løyper i Kristiansund.

Undines rolle

Selskapet Undine as forvalter varemerket Syver & Beatrice på vegne av opphavskvinnene Sidsel Sæterøy og Elin Kanck Lorentzen.  

Relaterte lenker: